Inshallah.com

Inshallah.com is, net als Muslima.com, een internationale datingsite voor islamitische singles. Als je de site Inshallah.com bezoekt zie je dat de tekst in het begin in het Engels is. Onderaan kun je op ‘Nederlands’ klikken of op een andere taal, als je dat liever hebt. Zo is de site ook in het Duits en Turks beschikbaar voor bezoekers.

inshallah.com websiteInshallah.com bestaat al een hele lange tijd, namelijk sinds 1999. De domeinnaam is er dus al een behoorlijke tijd. Het is een Moslim datingsite waar je op zoek kunt gaan naar een huwelijkspartner. Registeren gaat gemakkelijk en is gratis. Je moet de link die je in je mail ontvangt wel even klikken, je profiel daarna aanvullen en je kunt verder.

Het is wel jammer dat je gelijk alles in moet vullen, want misschien wil je daar even de tijd voor nemen. Gelukkig kun je dat later ook weer veranderen en dan kun je het beste kiezen voor ‘hou ik voor mijzelf’ zodat je het op je gemak aan kunt passen als je bent ingelogd.

Overzicht inshallah.com

De site, met als ondertitel ‘Een Huwelijk, als God het wil’, komt wel behoorlijk druk over eerlijk gezegd. Het is een behoorlijk volle pagina, maar de kleuren zijn rustig voor de ogen en op zich zijn alle opties heel duidelijk in beeld, je hoeft dus niet eindeloos te zoeken.

Een aantal opties op datingsite inshallah.com

Een leuke optie is “mijn 15 vragen”, waar je op de vastgestelde vragen antwoord kunt geven. Dit helpt, omdat andere Moslims die een partner zoeken op die manier je beter kunnen leren kennen. Daarbij zal de site ook beter naar passende matches kunnen zoeken, wat ook weer heel voordelig is. Verder heb je de optie om snel te zoeken, maar ook geavanceerd zoeken is mogelijk, zodat je een beter gefilterd resultaat zult krijgen.

Bij veel datingsites kun je een flirt sturen als je iemands aandacht wilt trekken, maar op Inshallah.com heet dit een flits. Ook is het mogelijk om mensen onder je favorieten op te slaan, zodat je niet steeds weer hoeft te zoeken als je met die persoon in contact wilt komen. En er is nog en mooie optie. Stel je hebt iemand gevonden die je beter wilt leren kennen, dan wil je die persoon een bericht sturen.

Als deze persoon heel veel ongelezen berichten heeft, dan komt er een keurige waarschuwing in beeld. Dan weet je meteen dat de persoon in kwestie nagenoeg of helemaal niet actief (mee) is en kun je verder zoeken.

Verder kun je zien wie er op dit moment online zijn en kun je zien of je op dit moment een lopende chat hebt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een bericht hebt gestuurd waar je niet direct antwoord op kreeg, die je vervolgens even bent vergeten. Deze optie helpt je met
herinneren.

Regels en Gedragscode

Er gelden wel een paar regels; deze lees je ook op de site. Zo dien je (uiteraard) respectvol met elkaar om te gaan en wordt er gevraagd ‘bescheidenheid bij foto’s’ te betrachten. Bezoek Inshallah.com

Deze datingsite heeft ook een iPhone app. Over de kosten wordt weinig bekend gemaakt op de voorpagina van de website. Inschrijven is gratis, maar om daadwerkelijk contact te leggen moet je betalen. Of dit met credits werkt of met een vast bedrag per maand/kwartaal, daarover communiceert deze datingsite niets. Daarvoor dien je je eerst aan te melden via de aanmeld-pagina.

Ervaringen met Inshallah.com

Heb je ervaring met deze moslim-datingsite? We zijn erg benieuwd naar wat je goed en/of slecht vindt aan deze site. Laat dus een review achter als je lid bent of bent geweest. Een andere bekende moslima datingsite is Muslima.com