MeetMoslims.nl

Meetmoslims.nl is sinds september 2008 actief en wordt als een dating community voor Moslims omschreven. Je kunt je hier 100% gratis aanmelden om passende profielen (matches) in je mailbox te ontvangen.

UPDATE: Helaas, meetmoslims.nl bestaat niet meer. Kijk naar een alternatief als Muslima

meetmoslims.nl websiteOp het eerste gezicht al een duidelijke en overzichtelijke datingsite. Dit is een site vooral op Nederland gericht, in tegenstelling tot het internationale Muslima.com.

Opties meetmoslims.nl

Voordat je verder kunt gaan is het verplicht eerst je profiel in te vullen. Daarna krijg je pas een bevestigingsmail. Voor ons komt dat een beetje verwarrend over, maar het is niet heel erg vervelend. Je kunt direct op zoek gaan naar profielen en je hebt de mogelijkheid om mensen een virtueel cadeautje te sturen. Je kunt mensen bij je favorieten opslaan en meteen een bericht sturen. De profielen worden overigens heel duidelijk in beeld gebracht en met één klik op de foto krijg je de rest van het profiel te zien.

Maar wat ons ook meteen opvalt als we op de knop ‘leden’ klikken is dat niet iedereen op deze pagina per se Moslim is. Daarnaast is het ook nog zo dat er profielen tussen staan waar bepaalde teksten bij geschreven zijn die als offensief en beledigend beschouwd kunnen worden en die iets beter op een ander soort datingsite thuis horen. De profielen zouden in onze optiek wat beter gescreend moeten worden, zodat je als Moslim die op zoek naar een andere Moslim is ook daadwerkelijk zult vinden waar je met je eigen geloof, normen en waarden naar op zoek bent.

Verder is er een link bovenaan de pagina voor de Andriod App. Het jammere hiervan is dat het een doodlopende link is. Dus hoewel het heel goed zou zijn om ook via een App de site te kunnen bezoeken, loopt dit uit op een dood spoor. Dit bevestigt ons vermoeden dat deze Islamitische datingsite niet heel actief is.

Eindoordeel meetmoslims.nl

Op zich ziet de datingsite er erg veelbelovend uit. Mooi en duidelijk opgezet en alles is heel gemakkelijk te vinden en ook te gebruiken. Alleen is het jammer dat de belofte van een dating community voor Moslims niet echt waar wordt gemaakt. Ook de soms offensieve teksten bij profielen die meer op iets seksueel duiden dan het zoeken naar een serieuze partner laten te wensen over. Qua opzet zou de site veel potentie kunnen hebben, maar naar onze mening wordt er niet genoeg aan gedaan om dit als een serieuze datingsite voor Moslims te kunnen bestempelen.

Ervaringen met meetmoslims.nl

Maar wellicht zitten we er naast. Heb je ervaring met deze moslim-datingsite? We zijn erg benieuwd naar wat je goed en/of slecht vindt aan deze site. Laat dus een review achter als je lid bent of bent geweest. Een andere bekende moslima datingsite is Muslima.com