Mektab.com

Mektab geeft je de mogelijkheid om een leuke Islamitische man of vrouw van dezelfde afkomst kunt vinden. Het gaat hier om het vinden van een Moslim partner die erin geïnteresseerd is om te trouwen. De site sinds 2015 actief en ziet er heel erg sober uit. UPDATE: Mektab.com lijkt offline. Bekijk het alternatief Muslima.com

Onderstaande informatie over Mektab is daarmee helaas ook achterhaald:

Het gaat om een Nederlandse datingsite, dit in tegenstelling tot Muslima.com, waar ook moslims en moslimas uit andere landen ingeschreven staan.

Aanmelden bij mektab.com

Als je op de beginpagina komt, krijg je meteen de mogelijkheid om je aan te melden.

mektab.com websiteDit kun je doen door direct een account aan te maken, maar aanmelden via Facebook is ook een optie. Als je het account eenmaal hebt aangemaakt, krijg je binnen 10 minuten een e-mail waarin een activatielink staat. Deze klik je en je komt meteen ingelogd op mektab.com. Je krijgt meteen een berichtje waarin het één en ander wordt uitgelegd, waardoor je het gevoel krijgt zeer welkom te zijn.

Opties bij mektab.com

Elke dag kun je één nieuw gesprek starten. Dat is op zich wel een goede opzet, aangezien je op die manier de gekozen gesprekspartner ook wat beter kunt leren kennen, want dat is immers het doel, het vinden van een goede partner, die helemaal bij je past. Bij ‘zoeken’ in het menu aan de linkerkant kun je door de profielen heen gaan. Daar vul je een aantal zoekopdrachten in en behoorlijk snel krijg je de resultaten te zien. Allemaal profielen van mensen die voldoen aan je zoekopdracht. Je kunt tot in details treden door haarkleur, leeftijd en dat soort zaken in te vullen. Ook afstand is voor sommige mensen heel belangrijk en die optie is er ook.

Upgraden voor meer opties

Als je het fijn vindt om toch meerdere gesprekken aan te gaan dan kun je voor de upgrade kiezen. Hierbij betaal je 7,95 euro voor 30 dagen en heb je de mogelijkheid om onbeperkt gesprekken te starten en worden de advertenties die op de website te zien zijn verborgen.

Ook is er de mogelijkheid om gesprekspartners onder de favorieten op te slaan. Overigens vinden wij het wel vreemd dat je bij het aanmelden aan moet geven dat je iemand zoekt om mee te trouwen (anders kun je het profiel niet aanmaken) terwijl je als je bent ingelogd die optie niet nodig hebt. Dat brengt enige verwarring met zich mee.

Verder is het een sober opgezette site, met keurige foto’s en informatie waarbij je een handig dashboard hebt om je profiel up-to-date te kunnen maken.

Ervaringen met Mektab.com

Heb je ervaring met deze moslim-datingsite? We zijn erg benieuwd naar wat je goed en/of slecht vindt aan deze site. Laat dus een review achter als je lid bent of bent geweest bij Mektab.