Moslimdate.nl

Update: MoslimDate.nl lijkt momenteel uit de lucht te zijn. Alternatief: Muslima.com.

Het vinden van een date die net als jij moslim is kan erg lastig zijn, en om die zoektocht te versimpelen is MoslimDate.nl in het leven geroepen. Op deze datingsite kun je in contact komen met andere moslims, voornamelijk om te chatten en vervolgens te daten. Volgens deze moslim dating website is hun doel om singles te helpen aan een geschikte echtgenoot of echtgenote.

Helaas staan er geen cijfers op de website, waardoor we geen flauw benul hebben hoeveel singles er lid zijn, hoeveel er nu online zijn, hoeveel er per maand actief zijn, enzovoorts. Ook is niet duidelijk of er bijvoorbeeld events zijn; ontmoetingen tussen leden.

Wel is er een tabje met succesverhalen, maar daar valt vervolgens geen enkel succesverhaal te lezen, zonde. De site blijkt al wel enkele jaren actief te zijn, maar we hebben dus geen idee hoe actief de leden zijn, en of de site überhaupt nog in gebruik is.

Moslim Dating

De site is gebaseerd op de Islamitische normen en waarden, volgens de beheerders was daar nog veel behoefte aan. Dat uit zich onder andere in het controleren van alle foto’s die op de site komen; ongeschikte foto’s worden geweerd van de site. Ongeschikte teksten kunnen eveneens gemeld worden, waarna die ook worden verwijderd.

Om een potentiële match te vinden, kun je gebruik maken van de zoekmachine. Je vult daar wat basiscriteria in, zoals de gewenste leeftijd, woonplaats, en geslacht. Vervolgens krijg je de singles te zien die daaraan voldoen. Als je een match ziet die je aanspreekt kun je een berichtje sturen via een mail of via de chat. Webcammen via de website is ook een mogelijkheid.

Verder is de site heel erg basic en niet uitgebreid. Je kunt er de basisfunctionaliteiten mee uitvoeren die je verwacht bij een datingsite, maar dan stopt het ook wel. Uitgebreid zoeken, automatische matches, duidelijke matchingvragen, het is allemaal niet mogelijk bij MoslimDate.nl. Dat is jammer, want daardoor ben je erg beperkt in de website. Maar, zo zeggen de eigenaars, de site is kleinschalig opgericht, dus is het uitgebreide helemaal niet nodig.

Als we op de meningen van gebruikers afgaan dan zien we dat dit onderstreept wordt. De site wordt vooral als eenvoudig bestempeld, met maar weinig leden. Het positieve punt is dat de site overzichtelijk is, wat uiteraard hand in hand gaat met het eenvoudige karakter.

Er zijn meerdere datingsites die zich richten op Moslims, zoals Muslima.com. Dus uniek is het concept in ieder geval niet. Vernieuwend ook niet echt, waardoor er dus maar weinig redenen overblijven om deze site uit te proberen.

In ieder geval kan een kijkje nemen bij moslimdate.nl geen kwaad, en bij dat advies houden we het dan ook. Het kan na toevoeging van unieke features en het meer verlevendigen van de website wellicht nog wat worden, maar op dit moment is er geen enkele onderscheidende factor van andere soortgelijke sites, en dat is een gemiste kans.